COMPETICIÓ

Conclou el V Campionat Autonòmic de Pilota Grossa

El CPV Pinós va ser el campió de Primera categoria, reeditant un any més la victòria de l’edició anterior.

Lliurament de premis de la categoria femenina.

Lliurament de premis de la categoria femenina. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Les finals del V Campionat Autonòmic de Pilota Grossa es varen disputar el passat diumenge 29 d’octubre a la localitat de Parcent. Al llarg de la jornada, tant els participants, com els espectadors varen poder gaudir d’aquesta divertida modalitat, que any rere any està cada vegada més assentada en el calendari anual de la pilota valenciana. De fet aquest campionat, el qual es va iniciar fa cinc anys amb un format de dues jornades en les que hi havien tres categories, a dia de hui ha evolucionat fins celebrar-se un total de set categories que es disputen en format Lliga al llarg de dos mesos. Aixì com també dur-se a terme un campionat individual.

La jornada del passat diumenge va tractar-se d’una festa al voltant de la modalitat, en la que es jugaren un total de set finals a les que va acudir molt de públic, estant la instal·lació plena en cada una d’elles.

El jugador de l'Abdet durant el joc.

El jugador de l'Abdet durant el joc. / FEDPIVAL

Final Sènior

La primera final va ser la de categoria Sènior, que va enfrontar al CPV Manuel i el CPV Parcent. En aquesta, els jugadors de Manuel varen començar amb un ritme més alt, aconseguint el primer coto ràpidament, però en eixe moment els jugadors que jugaven en casa varen reviscolar fins aconseguir remuntar i vèncer per dos coto a u i aconseguir el títol.

Tercera categoria

A continuació va ser el torn de la 3ª categoria on el CPV El Campello, que debutava en la competició per primera vegada, va guanyar per dos cotos a zero al CPV Abdet en una partida molt disputada, tot i que l’equip de l’Abdet no va poder puntuar.

Categoria Mixta

En tercer lloc va ser el torn de la categoria Mixta, final que va ser molt renyida i es va decidir per xicotets detalls. Finalment va ser el CPV Abdet el que va aconseguir la victòria per dos cotos a un davant del CPV Parcent. Victòria que es va decidir en un últim coto frenètic i que va poder guanyar-lo qualsevol dels dos equips.

Lliurament premis de 1ª categoria.

Lliurament premis de 1ª categoria. / FEDPIVAL

Primera categoria

L’última final del matí va ser la de 1ª categoria, partida que reeditava la final de l’edició anterior, i que un any més no va decebre a ningú. El CPV Pinós, que arribava com a campió, va començar molt mal, perdent el primer coto de manera molt ràpida davant dels seus rivals del CPV Abdet. Però a partir del segon coto varen reaccionar i varen demostrar perquè eren els actuals campions, guanyant aquest segon coto. La partida es decidiria en un últim coto que va ser molt emocionant, ja que varen arribar a empat a quatre jocs i varen tindre els dos equips val varies vegades per guanyar la partida. Finalment el CPV Pinós va ser el campió, reeditant un any més la victòria de l’edició anterior.

Foto de grup amb els finalistes del matí.

Foto de grup amb els finalistes del matí. / FEDPIVAL

Segona categoria

A continuació, ja per la vesprada, arribava la final de 2ª categoria on el CPV Murla va vèncer per dos cotos a zero al CPV Abdet en una partida on els dos equips varen mostrar un gran nivell, però on els vencedors varen mostrar superioritat.

Categoria femenina

La categoria femenina es va disputar a continuació, el CPV Abdet va aconseguir la victòria per dos cotos a zero en front el CPV Baix Girona Beniarbeig El Verger. Les jugadores de l’Abdet varen demostrar perquè son les actuals campiones, tot i que les seues rivals, que debutaven en la competició, varen mostrar un gran nivell de joc.

Imatges de la categoria femenina.

Imatges de la categoria femenina. / FEDPIVAL

Final de Veterans

En últim lloc va disputar-se la final de la categoria Veterans, on el CPV Murla va imposar-se per dos cotos a zero al CPV Abdet B en una partida més igualada del que mostra el marcador i on es varen veure llargs intercanvis de pilota.

Foto de grup amb els finalistes de la vesprada.

Foto de grup amb els finalistes de la vesprada. / FEDPIVAL

Autoritats

Al concloure les finals es va fer el lliurament de trofeus, en el que varen participar Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana; Joan Ripoll, alcalde de Parcent; Bea Gavilà, vicepresidenta de la Federació; Sara López, regidora de Parcent i Moisés Ballester, representant del club de Parcent.